Dexter(2006-2013)season 4-5-6-7


Κατάσταση: Η σειρά αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρώσει την 7η σεζόν και έχει ανανεωθεί για άλλη 1, με την 8η να είναι η τελευταία. Οι παραγωγοί έχουν δηλώσει ότι μετά το τέλος της σειράς θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις περιπέτειες του Dexter  σε κινηματογραφικές ταινίες.

Περίληψη: Η σειρά έχει να κάνει με τη ζωή του Dexter, ενός κατά συρροήν δολοφόνου που δουλεύει στο αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι ως αναλυτής. Την ημέρα βοηθάει την αστυνομία να εξιχνιάσουν τα εγκλήματα και το βράδυ τα διαπράττει. Προφανώς κανείς δεν ξέρει για την "φύση" του Dexter, όλοι τον βλέπουνε σαν φυσιολογικό άνθρωπο. Μόνο ο ίδιος του ο εαυτός και τα θύματα του τον βλέπουν σαν "τέρας" δίχως αισθήματα που η μόνη του χαρά είναι να σκοτώνει ανθρώπους. Ο μόνος που ήξερε για αυτή του τη φύση ήταν ο θετός του πατέρας. Γνωρίζοντας ότι δε μπορεί να τον σταματήσει τον έμαθε από μικρό να ακολουθεί έναν "κώδικα" και να σκοτώνει μόνο δολοφόνους.

Σχόλια: Πρόκειται για μία σκοτεινή και περίεργη σειρά που σίγουρα δεν αρέσει σε όλους. Σε κάθε σεζόν βλέπουμε τον πρωταγωνιστή μας να έρχεται αντιμέτωπος με έναν βασικό κακό, ενώ παράλληλα ελευθερώνει τον "σκοτεινό συνεπιβάτη" του σε όποιον δολοφόνο συναντήσει στο ενδιάμεσο. Προσωπικά την θεωρώ μία από τις καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή την στιγμή στην Αμερική αν και το φετινό φινάλε δεν άγγιξε τα επίπεδα που ήθελα, αν και μου άρεσε σαν σύνολο η σεζόν. Δυστυχώς όμως είναι πολλοί αυτοί που δεν ικανοποιήθηκαν, αλλά η γνώμη μου είναι ότι μετά την 4η σεζόν οι απαιτήσεις των φαν έχουν αυξηθεί γι' αυτό δυσανασχετούν οι περισσότεροι.

Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές από όλους, αλλά ξεχωρίζει ο πρωταγωνιστής Michael C. Hall στο ρόλο του ψυχοπαθή σίριαλ κίλλερ. Extra bonus από το καστ είναι ο C.S. Lee στο ρόλο του Βινς Μασούκα, με τα σεξουαλικά υπονοούμενα. Μας έχει χαρίσει ωραίες ατάκες!

Άλλο ένα πλεονέκτημα της σειράς είναι η ωραία μουσική που ακούγεται, συμπεριλαμβανομένων και των soundtrack. Επίσης είναι γυρισμένη στο ωραίο Μαϊάμι, οπότε βάλτε τα όλα μαζί, πρόκειται για κάτι αισθητικά ωραίο (και ας έχουμε να κάνουμε με σίριαλ κίλλερ και splater
by tvIsland