Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2002-03 Αρης - ΠΑΟΚ



                                                              Για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Χάρη σε ένα γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη από το 24ο λεπτό, ο «δικέφαλος του βορρά» νίκησε 1-0 τον Αρη, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, παρουσία περίπου 20.000 θεατών.
Ήταν ένας τελικός που ξεκίνησε -δυστυχώς- όπως τον περιμεναν όλοι. Με επεισόδια έξω από το γήπεδο, με φωτιές στις κερκίδες, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να μη δείχνουν σεβασμό όχι μόνο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αλλά ακόμη κι όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Και μέσα σε όλα, ένας από τους τέσσερις πυλώνες φωτισμού του γηπέδου, σβηστός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Εντός όμως αγωνιστικού χώρου, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε την μέτρια παρουσία του Αρη στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Οι «κίτρινοι» είχαν οχυρωθεί από πολύ νωρίς γύρω από την περιοχή του Λαμπάκη, είχαν μηδενική επιθετική ανάπτυξη.
Σε μία από αυτες, ο Μάρκος βρήκε τον Γεωργιάδη, ο οποίος με εξαιρετική προσποίηση άδειασε και πρώτα τον Κολτσίδα και στη συνέχεια τον Λαμπάκη και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 24ο λεπτό.
Οι παίκτες του Φοιρού μετά το 1-0 αφυπνίσθηκαν και κυριάρχησαν στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Με κινητήριο μοχλό τον Ζοέλ Επαλέ και σε πολύ καλή μέρα τον Ρίτσαρντ Κνόπερ, δημιούργησαν επικίνδυνες... καταστάσεις για τον Τοχούρογλου, όμως έμειναν ανολοκλήρωτες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και η μπάλα βρισκόταν συνεχώς στο χώρο του κέντρου. Μέχρι το 61ο λεπτό, όταν ο Οκκάς πέρασε την «ασίστ» στον Γεωργιάδη, που είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει› τον τελικό, όμως ο Λαμπάκης απέκρουσε και κράτησε «ζωντανό› τον Αρη.
Με χαρακτηριστική ευκολία, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή του Τοχούρογλου, μέχρι το 89ο λεπτό, όταν στην Τούμπα «έσπασαν καρδιές›. Μετά από σέντρα του Μπράγκα, ο Μόρις σε άδειο τέρμα... κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι και να στερήσει από τον Αρη την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο στην παράταση.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Δούρου σήμανε το ξεκίνημα των πανηγυρισμών για τον ΠΑΟΚ, Κυπελλούχο Ελλλάδας της περιόδου 2002/2003.
Αρης: Λαμπάκης, Κολτσίδας, Κατσιαρός, Παπαδόπουλος, Μορίς, Κνόπερ, Σελάντερ, Επαλέ, Διγκόζης (46' Μπράγκα), Πανόπουλος (70' Μπασίρ), Νιρέν Ντεμπά (46' Καμπάνταης)
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Αμπονσά (89' Νάστος), Κούτσης (70' Χασιώτης), Μάρκος, Καφές, Γεωργιάδης, Κουκιέλκα, Γιασεμή (74' Σπάσιτς), Οκκάς
Πριν από τον τελικό...
Οι εκκλήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών για την αποφυγή επεισοδίων στο σημερινό τελικό του Κυπέλλου της Τούμπας δεν βρήκαν ανταπόκριση. Τρεις ώρες, περίπου, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, έξω από τη Θύρα 4 του γηπέδου σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήρια και προσπαθούσαν να μπουν εντός του γηπέδου.
Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, τους οποίους και απώθησαν αρκετά μακριά από το γήπεδο της Τούμπας, επί της οδού Λαμπράκη.
Επεισόδια σημειώθηκαν και εντός του γηπέδου, από οπαδούς του Αρη που βρίσκονται στη Θύρα 6. Οι «κίτρινοι» οπαδοί έσπασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα που τοποθετήθηκε, ειδικά για το σημερινό παιχνίδι, μεταξύ της Θύρας 5 και 6, το οποίο θα τους χώριζε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται στη Θύρα 4Α.
Μάλιστα, κατά την άφιξη των «κιτρινόμαυρων» στο γήπεδο της Τούμπας, τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.