3096 Days (2013)

Υποθεση : Η αληθινή ιστορία της Νατάσα Κάμπους που εξαφανίστηκε όταν ήταν 10 ετών. Οκτώμισι χρόνια αργότερα, η Νατάσα θα εμφανιστεί ξαφνικά για να διηγηθεί μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες απαγωγής των τελευταίων χρόνων. Μια δραματική ιστορία ενηλικίωσης, σε μια ταινία που κόβει την ανάσα. Βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε η ίδια η Νατάσα Κάμπους για τα οκτώμισι χρόνια που πέρασε με τον βασανιστή της, φυλακισμένη σε ένα κελάρι.






 Η 25χρονη σήμερα Νατάσα Κάμπους, που σε ηλικία δέκα ετών απήχθη από τον Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ, παραβρέθηκε στην πρώτη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "3096 Ημέρες", η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που η ίδια έγραψε για την απαγωγή και την κράτησή της.

Η αυτοβιογραφική ταινία προβάλλεται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γερμανίας και της Αυστρίας και φέρει την υπογραφή της σκηνοθέτιδας Σέρι Χόρμαν. Η Αμέλια Πίτζεον και η Αντονία Κάμπελ-Χιους υποδύθηκαν την Κάμπους σε παιδική και εφηβική ηλικία αντίστοιχα.

Για 8,5 χρόνια η Νατάσα Κάμπους έζησε φυλακισμένη σε ένα υπόγειο χωρίς παράθυρα στη Βιέννη, κάτω από το σπίτι του απαγωγέα της, μέχρι τη στιγμή που κατάφερε να αποδράσει, στις 26 Αυγούστου 2006.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής της, η Κάμπους υπέστη συστηματικά ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, κρατούσε όμως ημερολόγιο σε χαρτί τουαλέτας, το οποίο έκρυβε σε ένα κουτί. Ο Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ αυτοκτόνησε αμέσως μετά την απόδραση της Κάμπους το 2006 και τη δημοσιοποίηση της ιστορίας.

Η απαγωγή της έγινε πρωτοσέλιδο σε ολόκληρο τον κόσμο και τώρα η Νατάσα Κάμπους βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, προκαλώντας με την εμφάνισή της στην πρώτη προβολή της ταινίας ανάμεικτα συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.